06 - 08.12. Beogradski Sajam / Hale: 1 | 1a | 2

Notice: Undefined variable: thumbnail_url in /home/gamescon/public_html/wp-content/themes/gamescon/templates/pages/breadcrumbs_single.php on line 8
>

ŠAMPIONI GAMES.CON FESTIVALA 2017

 • ŠAMPIONI GAMES.CON FESTIVALA 2017

  Izdvajamo neka od najluđih finala ove godine!

  Preko 25 turnira sa više od 2000 igrača i ukupnim nagradnim fondom od preko 60.000 eura rezultat su ovogodišnjeg Games.con festivala.

  Dobili smo nove pobednike, nove turnire, neki su odbranili svoje titule a neki su skinuti sa trona, ali svi se slažu da je Games.con definitivno stecište turnira svetskog ranga.

  Najveća regionalna esports liga, EBL, priredila je u organizaciji Fortune dva spektakla za sve posetioce festivala – prvo smo gledali kako Windigo baca u očaj domaću publiku, pobedivši Valiance u CS:GO finalu, a potom i dominaciju KlikTech-a nad grčkim gostima iz tima Greek Regenesis u jednom od najnapetijih finala League of Legends turnira ove godine, pa prema utiscima gledalaca, i šire.

  Nasmejani i u porazu, kako i treba – Greek Regenesis

  Van EBL-a, Crvena Zvezda Esports zabeležila je sjajnu pobedu u našem Lolodromu, na Fortuninom 5v5 LoL turniru!

  Ponosni smo na atmosferu u Blizzard areni! RUR Esports, prethodno poznati kao Heroji s Oluju, odbranili su titulu sa prošlogodišnjeg Heroes of the Storm turnira, Overwatch finale između prvoplasiranog FBG-a i drugoplasiranog Culta nije bilo za one sa slabijim srcem, dok je poseban “akcioni film” bilo Starcraft 2 finale između Aleksandra “Beastyqt” Krstića i Poxona.

  Kako na Games.con-u tako i na mrežama, za jedno od najispraćenijih finala zaslužan je Telenor sa svojom fenomenalno arenom za Clash Royale! Bilo je na trenutke zaista potresno gledati Matiju Nikolića i Valentina Fedeeva Todorova, naročito ako se uzme u obzir da je posle celodnevnog rušenja kula Bugarin bio na konstantnoj ivici suza, da bi na kraju izgubio u finalu krcatom preokretima. Pored regionalnog, šampion domaćeg CR turnira postao je Nikola Popović.

  Nikako ne bi trebalo zanemariti ni konzole. Izdvajamo Mortal Kombat XL, Tekken 7 i Street Fighter 5, koji su se pratili poput finala Lige Šampiona! Danilo “Klemenca” Tmušić bio je najbrutalniji u MK-u, Vlada “RUR ColdHeart” Stanković u Tekkenu, a Filip “RUR Homeboy” Savić u SF-u.

  Pored gejmerskih turnira, masa oko Main Stage-a bila je očekivano najveća i tokom velikog kosplej takmičenja, a ove godine učesnici su definitivno nadmašili sami sebe, kako sa kostimima koji su zaista bili umetnička dela, tako i sa “play” delom, to jest koreografijama i nastupima. U kategoriji Gaming, veliku nagradu odneo je Dragoljub Vuković, kao stari dobri Ezio iz stare dobre Assassins Creed Dvojke. Najbolja u kategoriji Pop Culture bila je naša gošća iz Hrvatske, Sonja Batušić kao večno voljena ratnica-princeza Xena.

  Games.con čeka nova finala za pamćenje i nove zvezde gejminga – vidimo se u 2018. godini!