06 - 08.12. Beogradski Sajam / Hale: 1 | 1a | 2

Notice: Undefined variable: thumbnail_url in /home/gamescon/public_html/wp-content/themes/gamescon/templates/pages/breadcrumbs_single.php on line 8
>

SQUAGE: BOARDGAMING, COSPLAY I PISANJE PETKOM!

 • SQUAGE: BOARDGAMING, COSPLAY I PISANJE PETKOM!

  NAJZAD, MOŽEMO VAM REĆI I PONEŠTO O PROGRAMSKOM RASPOREDU SQUAGE-A ZA PETAK, PRVI DAN FESTIVALA!

  Petak na Square Stage-u predviđen je za nove boardgaming koncepte koji imaju svetlu budućnost, lekcije naših najboljih kosplejera, korisne savete za naporan proces pisanja kao i za kviz znanja iz oblasti stare, dobre GIKŠTINE!

  15:00 – Prezentacija društvene igre „Tenkovski Šah“: Forsage Games

  Ako su vam standardni Skakači, Pioni, Lovci i ostala bulumenta dosadili, zamenite ih tenkićima! Brza, dinamična i uzbudljiva igra Forsage Games-a jedan je od najperspektivnijih domaćih projekata na Kickstarteru, a na prezentaciji ćete moći da otkrijete šta je ono zbog čega se čovek može vrlo lako navući na ovu igru!

  Izrada kosplej oklopa dug je i mukotrpan proces koji ume da od samog početka obeshrabri svojom kompleksnošću. Iako im je namena drugačija kosplej oklop i pravi oklop, bio on savremen ili srednjevekovni, imaju dosta zajedničkog. Neke tehnike izrade su iste, a neke potpuno drugačije. Jedan od naših najnagrađivanijih kosplejera IKADA, Bogdan Čurguz (poznatiji kao Bendershield) pokušaće da vam prenese svoje bogato iskustvo u izradi kosplej oklopa i ukazaće vam na bitne sličnosti i razlike između realnih i kosplej oklopa.

  18:00 – Selidba na Main Stage i prisustvovanje Molitvi za Games.con, potom bežanje od stravične Bitke za Main Stage

  18:30 – Koraci u procesu, predavanje o pisanju: Autostoperski Vodič kroz Fantastiku

  Jedno od najposećenijih i najzanimljivijih predavanja na konvencijama vode Kristijan Kiko Šarac i Mira Satarić – urednici Autostoperskog vodiča kroz fantastiku!

  Pisati ili ne? Kako i za koga? Koliko u stvari znamo o samom stvaralačkom procesu pre nego odlučimo da se u njega upustimo jer je „baš naša trilogija ono pravo“? Koje su to nebitne a vrlo bitne stvari sastavni deo autorskog procesa – šta zanemarujemo a šta prenaglašavamo?

  I poslednje, ali ne manje bitno – Kako iznervirati urednika u tri poteza? Pisanje je kao veoma duboka voda – da bi se saznalo kakve sve lepote i strahove u sebi krije najčešće je potrebno da se zagnjuri ispod površine. U oba slučaja, preporučljivo je da znate da plivate.

  19:30 – Geek Trivia Quiz: Badgerlock Cosplay

  Tomislava Bukatarevića se sigurno sećate sa prošlogodišnjeg kosplej takmičenja, kao jednog od pobednika u fenomenalnom kostimu Dr Strange-a! Toma je, inače, verziran za sjajne kvizove koji uvek okupe gomilu ljudi željnih druženja, smeha i ponekih finih nagradica – ove godine on će voditi veliki Geek Trivia Quiz, a mi ćemo se pobrinuti da timovi koji se najviše razumeju u sve oblike gikštine i opšte gikovske kulture ne odu sa kviza praznih ruku!

  VIDIMO SE NA SQUAGE-U!