WARHAMMER – Sa jedne strane bojišta su vitezovi Imperije, u milimetarski preciznom stroju sa teškim kopljima, sa druge strane poludela rulja „zelenokožaca“ – orkova i goblina, na nimalo disciplinovanim veprovima. Deluje uzbudljivo kao kompjuterska igra, ali za pravog ljubitelja „Warhammer“ univerzuma ne može se meriti sa prizorom „opipljive“ armije u koju su uloženi sati i dani pažljive nege, farbanja i dovođenja u najreprezentativniji položaj pre nego što će ih poslati na armiju podjednako pasioniranog protivnika. U upravo takvom izdanju očekujemo i Vaše pulene na Games.com-u!

 

CATAN – Vaši hrabri naseljenici otkrili su novo ostrvo na kojem žele da podignu svoj dom, ali nisu sami. Potrebno je brzo pronaći najbolje lokacije, povezati ih putevima, prikupiti resurse i pretvoriti naselja u gradove – i to sve pre nego što to učine vaši protvnici, koji će se boriti sa vama za svaki pedalj nove zemlje. Možete li unapred da procenite šta vam je potrebno, možete li da ubedite suseda da trguje sa vama, na šta ste spremni kako bi ste osujetili planove drugih da vas preteknu? Proverite na Games.con-u zašto Catan zovu “Igrom naseg doba”!

 

 

MONOPOLY – Ah, nekretnine. Da brkati imućni čičica može da progovori, prvo što bi rekao je „Ulažite u nekretnine, nekretnine su jedina sigurna investicija!“ Tome nas uči jedna od najstarijih društvenih igara, Monopol. Zli jezici koji tvrde kako ova igra razara prijateljstva nisu pomračili njenu vanvremensku slavu, iako svakako nikada nije prijatno kada vas nečija dva hotela na Park Place-u u trenutku načine beskućnikom.

CARCASSONNE – U ovoj, na prvi pogled miroljubivoj igri, svaki igrač se trudi da izgradi što veći grad, da napravi što duži put ili da postavi farmera koji će snadbevati hranom što više gradova… ali zašto da gradiš ako možeš da otmeš protivniku? Carcassonne zahteva više strategije i taktike nego što se to na prvi pogled čini, i nije bez razloga jedna od najprodavanijih drustvenih igara, i u kojoj se već 14 godina za redom održava svetsko prvenstvo.

 

SPLENDOR – U Splendoru uzimate ulogu bogatog trgovca iz doba renesanse. Koristićete svoje resurse kako bi ste stekli rudnike, transportna sredstva i trgovce koji će vam pomoći da pretvorite sirovine u prekrasno drago kamenje. Ako ste dovoljno bogati, možda ćete čak dobiti i naklonost nekog plemića, što će naravno dodatno povećati vaš ugled. Splendor je u suštini ekonomska igra bazirana na card drafting mehanici koja se vrti oko skupljanja dragulja. A ko još ne voli da skuplja sjajne stvarčice?