FIFA 16 – FIFA se konačno vratila i to na velika vrata, koračajući crvenim tepihom od pozitivnih kritika i hvalospeva starih fanova, čija ozlojeđenost zbog njenih neslavnih prethodnika je tragom nestala. „Šesnaestica“ je neverovatno fluidnim kretanjem po terenu, reakcijama saigrača i (konačno) ispoliranom igrom u odbrani osvojila je srca i brojnih domaćih fanova, koje pozivamo da pokažu kakvo umeće je proizašlo iz te ljubavi.

PES2017 – Stariji poštovaoci „Pro Evolution Soccer“ serijala sa setom se prisećaju svog prvog gola Sinish Mihelvica iz slobodnog udarca, iz kojeg bi se obično izrodila decenijska tradicija okupljanja po stanovima i igraonicama i višesatni okršaji ponekad uzbudljivi koliko i finale Lige šampiona. Te okršaje preselićemo i na Games.con, sa najnovijom inkarnacijom PES-a, koja po izlasku proglašena bezmalo „najboljom simulacijom fudbala ikada“!

NBA2k16 – Ne očajavajte zbog onoga što su Durant i njegova ekipa priredili našim reprezentativcima na Olimpijadi, već se upustite u svakodnevnicu najmoćnije košarkaške sile sa najsvežijom i do sada najvernijom simulacijom gladijatorske borbe koju ova liga podrazumeva. Sa najdinamičnijom „situacijom“ na terenu do sada, od autentičnih pokreta najvećih zvezda do urlanja trenera, NBA2k16 garantuje uzbudljive duele, a sa svakom surovom blokadom Bobija Marjanovića i malu utehu do sledećeg svetskog kupa

 

 

TEKKEN – Šta reći o jednoj od najvoljenijih „fajtačina“ a ne naježiti se na pomisao o neodbranjivim Yoshimitsu-ovim katanama, nepobedivom Heihachi-u, svim ponižavanjima koje smo doživeli od Nine Williams ili večno skandaloznoj frizuri Paul Phoenix-a. Uprkos izuzetno stresnim momentima, Tekken ne gubi na popularnosti, njegova čar je upravo u prevazilaženju ovakvih „prepreka“. Ovaj serijal bio je i ostao redovni gost velikih šampionata i košmar svakog dobrodržećeg džojstika.

 

MORTAL KOMBAT – Igra koja svojim postojanjem blago rečeno „začikava“ momke i devojke iz, recimo „Tekken“-a, da se upuste u nešto mnogo ozbiljnije i neopisivo brutalnije. Dueli Sub-Zeroa i Škorpiona, Liu Kanga i Šang Cunga, Kejnoa i Sonje Blejd, deo su višedecenijske pop-kulture, a sa desetim i… „najživopisnijim“ nastavkom MK-a, definitivno su doživeli svoj vrhunac. Pripremite prste, reflekse i želudac za turnir u globalnom fenomenu koji ova „fajtačina“ na život i smrt predstavlja.

 

 

STREET FIGHTER – Organizovati turnir u Street Fighter-u je uvek velika čast. Saga o Uličnim Borcima prevazilazi okvire klasične „fajtačine“ – Igre, animirane i igrane serije, filmovi, mange pa čak i društvene igre dokaz su koliko je snažan uticaj ovog serijala na desetine miliona fanova širom sveta. Likova iz drugih igara ovog žanra se možemo iskreno užasavati ili pak možemo misliti da su izuzetno kul, ali Street Fighter nam je podario plejadu boraca koje volimo i poštujemo i koji, pored prosečno stotinu kila mišićne mase, imaju dušu, tradiciju i posebnu priču koja je sa razlogom osvojila svet. Zato, ako ste u Tokiju i sumnjate da vas u mračnoj uličici prati neko sa zlim namerama, zaurlajte „SHORYUKEN!“ i postoji objektivna šansa da će pobeći glavom bez obzira