LEAGUE OF LEGENDS – Najveći, najluđi, najekspanzivniji superstar u svetu elektronskih sportova! Mlađi brat koji je po svaku cenu želeo da dokaže svom starijem bratu „DOTA“-i da može da mu parira u svemu, i uspeo. Neki bi rekli da ga je i prevazišao, ali to nama trenutno uopšte nije bitno. Ono što je najbitnije jeste broj epskih partija, timskih akcija i kletvi upućenih „sirotom“ Teemo-u i njegovim pečurkama, koje nas očekuju na turnirima Games.com-a!

 

 

HEARTHSTONE – Nema mira u Azerotu, sudeći po dešavanjima u „Legion“-u, najnovijoj epizodi MMO sage „World of Warcraft“. Ipak, stanovnici ovog ratobornog sveta svih rasa i klasa, od paladina do vorloka, retke trenutke razbibrige pronalaze u krčmama u kojima se biju neke druge bitke, i to kartama – Hearthstone je od jednostavnog Blizzard-ovog eksperimenta postao masovni fenomen, i odličan primer „portovanja“ dinamične kartaške igre u virtuelni prostor. Milioni ljudi širom sveta na dnevnoj bazi obogaćuju i jačaju svoje špilove sa omiljenim likovima iz Warcraft univerzuma, a koliko je ova zarazna zanimacija postala popularna kod nas videćete na Games.con-u!

OVERWATCH – Blizzard je učinio nešto što se smatralo nemogućim – MOBA žanr je adaptirao za timsku pucačinu iz prvog lica! Izuzetno stabilan, zabavan i dinamičan, Overwatch ne samo da je za kratko vreme doživeo ogroman uspeh, već je okupio jednu od najdruželjubivijih gejmerskih zajednica na internetu, i iznedrio neke od najvoljenijih likova novije gejmerske pop kulture. Genji, Winston, Tracer-ka i ostatak suludo šarene ekipe čekaju vas i na Games.con-u!

 

DOTA 2 – Buntovno čedo nenadmašnog „Warcraft-a 3“ i heroja moderske zajednice IceFrog-a iz korena je imenilo pravila igre poput uvođenja trojke u košarku, probivši MOBA (Multiplayer Online Battle Arena) žanr u sam vrh disciplina u elektronskim sportovima. Sada se u potpunosti osamostalilo, osvojivši stare i milione novih fanova, koji svakako neće izostati ni na Games.con festivalu.

CS: GO – Stari dobri „Counter Strike“ u modernom, još boljem ruhu. Krivac za neprospavane noći mnogih entuzijasta, izazovan u svojoj (prividnoj!) jednostavnosti, CS i dalje gospodari on-line scenom, specijalci i dalje neumorno love teroriste po močvarama, skladištima i italijanskim gradićima, a na Vama i vašoj ekipi je da dokažete ko su majstori preciznosti, taktike i snalaženja u teškim uslovima zasipanja omamljujućim granatama!

 

ROCKET LEAGUE – Valja imati određenu količinu samopouzdanja, naročito kada uprkos lošim predviđanjima velikih izdavača i stručnjaka za tržište igara ipak plasirate igru o vozilima na raketni pogon koja igraju fudbal sa džinovskom i nimalo praktičnom loptom. To bi u najkraćim crtama bio „Rocket League“ – sumanutost u najizvornijem obliku, koja nas vraća u vreme svojih arkadnih predaka, kada je čista zabava bila mnogo važnija od fotorealistične grafike koja čudovišno proždire hardver. Osamnaest miliona igrača se danas „igra lopte“ sa svojim četvorotočkašima, RL je uveliko priznata disciplina u panteonu elektronskih sportova, a šta ovo čedo razvojnog tima Psyonix čini toliko primamljivim videćete na Games.con-u!

 

HEROES OF THE STORM – Ako smo nešto dobili od Blizzard-a to su desetine voljenih i živopisnih likova za koje smo se vezali tokom njihovih avantura, pobeda i poraza u Warcraft, Starcraft, Diablo i Overwatch univerzumima (ok ok… tu su i Izgubljeni Vikinzi), a danas imamo priliku i da pokažemo ko bi tu dobio batine ako bi se svi ti univerzumi sudarili u jedinstvenom i izuzetno dinamičnom MOBA doživljaju pod imenom Heroes of the Storm!

 

WARCRAFT 3: THE FROZEN THRONE – Jedan RTS da svima vlada! Warcraft 3 ne samo da se još uvek igra u našoj zemlji, već su neki od najboljih evropskih i svetskih igrača upravo naše gore lišće! Omiljena Blizzard-ova RRR (Radi, Rodi, Razbij) strategija obeležila je čitavu generaciju gejmera, i tu generaciju očekujemo na WC3 turniru na Games.con-u!

 

 

PALADINS – Od podmuklih snajperista do goblina u robotima  – Paladini su još jedan dokaz da MOBA funkcioniše i u varijanti iz prvog lica! Izaberite svog borca iz plejade neretko blesavih likova u šarolikom tech-fantasy svetu, izgradite preko posebnog sistema karata sopstveni stil igre i otkrijte zašto je ovaj F2P naslov preko noći osvojio Steam zajednicu (a nije zato što je F2P). Štaviše, ako biste želeli da pokažete svima šta je to što ovu igru čini toliko primamljivom prijavite se što pre za brzi paladinski turnir na Games.con-u!