Čeka nas sjajan vikend u Delta City-u! Prošlogodišnji Gaming Challenge pobrao je mnogo simpatija, atmosfera u Deltinom atrijumu je bila nezaboravna, plus moramo uzeti u obzir da se sa ovim turnirom ne-gejmerska javnost upoznala sa činjenicom da su e-sportovi prerasli u ozbiljnu industrijsku mašineriju. Oko pedeset hiljada gostiju dnevno prošetalo je kroz atrijum i posmatralo turnire, a ova godina će po svemu sudeći biti još luđa – dva dana, četiri turnira, dva finala, veoma fin nagradni fond! Dakle idemo redom:

League of Legends


Ovako stoje stvari što se tiče finalnog bracket-a za LoL turnir u organizaciji Fortuna Esports-a – ove četiri ekipe će se sutra, 17. juna, boriti za nagradni fond od 1000 eura! Ukoliko ne stižete do Delte, pratite turnir na Fortuninom YouTube kanalu! Idemo dalje:

DOTA 2

KGB eSports i Cooler Master obradovaće ovog vikenda sve ljubitelje Dote. Dok će tokom subote LoLaši rešavati pitanje pobednika, u KGB igraonici će se od 10h boriti osam ekipa po sistemu duple eliminacije Bo3 sa Bo1 losers bracket-om. Finalni turnir čeka nas u Deltinom atrijumu u nedelju 18. juna!

Nagradni fond je takođe 1000 eura a biće tu i finih robnih nagrada:
1. mesto  60.000 +  Masterkeys Pro M RGB x 5
2.mesto 40.000 +  Sirus C headsets x 5
3.mesto 20.000 Sentinel III x 5

Sa druge strane, ako vam je do partijice fudbala:

PES

Na ovogodišnjem Gaming Challenge-u pikaće se i Pro Evolution Soccer 2017! Turnir će biti održan u nedelju, 18.06. sa početkom od 12h, takođe u atrijumu Delta City-a. Ukoliko biste se prijavili, bacite pogled na formular i detalje ovde. A, ukoliko biste želeli da budete izuzetno nehumani prema sirotom gamepad-u:

Tekken 7

Uzbudljiv turnir nas čeka i što se tiče fajtačina, konkretno u ovom slučaju Tekkena Sedmice. Turnir će se održati sutra, 17.6 sa početkom u 14 časova. Turnir će se igrati na PS4 konzoli, a za sve detalje, pravila i formular za prijavu kliknite ovde.

Vidimo se ovog vikenda u Delti na još većem i luđem Gaming Challenge-u, a ovo su prijatelji bez kojih ova manifestacija ne bi bila moguća: