SQUAGE: SUŠTINA I PRELEPOST GEEKOVANJA NEDELJOM

PRELIMINARNI, NADAMO SE I KONAČNI PROGRAM ZA SQUARE STAGE (U DALJEM TEKSTU NARAVNO „SQUAGE“) JE SPAKOVAN, A KAKO NAŠA ČUDNA LOGIKA ZAPOVEDA POČNIMO OD NEDELJE, TREĆEG DANA FESTIVALA!

Nedelja je koncipirana kao dan za okupljanje opštenarodne geekštine i baviće se temama koje svi toliko volimo, uplićemo se u njih, pružamo im pažnju i u njih ulažemo mnogo, mnogo vremena. Idemo redom:

14:00 – Prezentacija i regrutacija za D&D takmičenje: Udruženje „Zeleni plamen“, Zadar

Program će započeti naši gosti iz Zadra, koji između ostalog donose i više specijalnih D&D avantura spremnih za sve ljubitelje FRPa željne izazova. „Zeleni plamen“ je posebno ponosan na svoju „Zbunjujuću avanturu u Ankh Morporku“, epicentru fenomenalno suludog sveta Terija Pračeta, tako da ako ste ikada frpovali ovo je nešto što ne smete da propustite!

Nadamo se da je tu negde i Smrt sa gomilom mačića :Đ

15:00 – Sadašnjost i budućnost Star Wars franšize: HoloNet Srbija

Najpoznatiji domaći portal posvećen informacijama iz Daleke Daleke Galaksije poziva sve ljubitelje iste da se okupe na velikoj tribini posvećenoj svemu što se trenutno u toj galaksiji dešava. Šta sve Dizni planira da radi sa našim omiljenim likovima, koliko stotina hiljada filmova, serija, crtaća i igara je u pripremi, čemu sve to vodi i vodi li ičemu dobrom? Da li će SW krava prestati da trpi toliku mužu ili će se držati jako i hrabro?

„Posrtjem! Posrtjem u slabos’!“

16:00 – Najgori superherojski filmovi u istoriji čovečanstva: Sakurabana & Pičvajz Pikčers

Tema koja boli, ali i ume ozbiljno da nasmeje. Pre nego što su Marvel i DC pokrenuli tradiciju kvadrizilionskih budžeta za svoje filmove, postojala je era kada apsolutno niko nije imao pojma kako bi jedan superherojski film trebalo da izgleda. Naravno, bilo je tu pozitivnih primera, ali oni su ostali u senci potpunih tragedija i transfera blama koji su nekako dospeli u bioskope. Za vašu dušu najveće bisere sumiraju Bojan Vukadinović alijas Deda alijas Vortodox iz udruženja Sakurabana i Nenad Grujić alijas Skarfinger iz Pičvajz Pikčersa.

Stravičan doživljaj koji se ne propušta!

17:00 – Svi se selimo na Main Stage i na veliko Games.con Cosplay takmičenje! (opširnije u zasebnoj vesti)

19:00 – Cosplay stand-up i Digital radionica: Ori Cosplay

Nakon cosplay spektakla vraćamo se na više nego idelan „after“ na Squage-u gde nas čeka jedan od naših najboljih kosplejera, Borivoje O.F. Naumovski, koji će vas naučiti kako se spaja umetnost kostima i digitalne obrade fotografija, kako da prezentacija vaših kostima dobije ozbiljno profesionalnu notu, i kako da sebe uz par jednostavnih caka „unesete“ u svet koji ste, kroz vaš kostim i nastup, realizovali. Takođe, kao neizlečivi šoumen, Bora će vam svojim jedinstvenim „stand-up“ nastupom preneti iskustva sa konvencija iz celog sveta!

Prepodobnost za sjajnu završnicu festivala!

VIDIMO SE NA SQUAGE-U!


GAMES.CON ZADRŽAVA PRAVO IZMENA PROGRAMA SVE DO FINALNE SATNICE

Sorry, the comment form is closed at this time.