MI SMO GAMES.CON

I PUNIMO TRI GODINE!

 

Bliži se finale prve “trilogije” beogradskog festivala igara i pop kulture Games.con. U svom trećem izdanju, od 30. Novembra do 2. Decembra,  smestili smo se u najvećim halama Beogradskog sajma, Hali 1 i Hali 2, na preko 25.000 kvadratnih metara! Time Games.con i zvanično od ove godine postaje najveća konvencija ovog tipa na Balkanu. Pod parolom “levelovati se mora” uspeli smo da okupimo kompletnu industriju moderne zabave na jednom mestu i desetine hiljada ljubitelja svega što ona nudi.

Kao festival igara, Games.con je epicentar samog vrha gaming industrije, modernih i najnovijih tehnologija, kao i najvećih i najbrojnijih turnira u elektronskim sportovima. Pre svega, Games.con je najmasovnije okupljalište ljubitelja svih vrsta igara – od virtuelne realnosti, preko PC gaminga i konzola sve do tradicionalnih društvenih igara. 

Kao festival popularne kulture, Games.con je samit takozvanih “fandoma” – mesto gde se fanovi susreću sa najpopularnijim filmskim i televizijskim franšizama, najboljim stripovima, ali i domaćim distributerima i televizijskim mrežama koje ih plasiraju. Ove godine, posebnu pažnju Games.con će takođe pružiti i najboljem što domaća pop kultura ima da ponudi.

U svom prvom izdanju, Games.con je okupio 20, a u drugom preko 30.000 posetilaca. Ove godine, potpuno zdravog razuma, očekujemo da se taj broj udvostruči.

Pored zabavnih sadržaja, Games.con će okupiti i sam vrh IT industrije, gaming industrije, domaćih, regionalnih i stranih developerskih timova, i pružiće im “prozor u svet” u okviru konferencije Horizon Games.

Na Games.conu svoje mesto će pronaći i brojni edukativni sadržaji za decu i mlade svih uzrasta.

Ove godine, u svojoj marketinškoj kampanji “Kao da je normalno”, poručićemo da se u svima vama krije jedan mali, oduševljeni gejmer, i da će se na ovom festivalu sa stvarnim svetom još jednom “sudariti” stotine virtuelnih. Svi ljubitelji dobre, prave zabave osećaće se kao kod kuće na trećem rođendanu festivala igara i pop kulture, a kapije našeg Games.cona otvaraju se u petak, 30. novembra u 10 sati ujutru!

Vidimo se, i ne zaboravite – Lev… ma, znate već <3