fbpx
header image

25-27. novembar 2022.

Beogradski sajam

Playing Narratives: zakorači u svet kreiranja video igara kroz celogodišnji edukativni program

Playing Narratives: zakorači u svet kreiranja video igara kroz celogodišnji edukativni program

Games.con 25/03/2021

Projekat je inicijativa Francuskog i Goethe instituta u Srbiji i SGA, uz podršku Francusko-nemačkog kulturnog fonda, kompanija Digital Arrow, Two Desperados, 3lateral kao deo Epic Games, Ubisoft Belgrade i drugih partnera iz Francuske, Nemačke i Srbije.

Veliko nam je zadovoljstvo da najavimo program edukacije, mentorstva i produkcije, koji će 15ak učesnika uvesti u svet gejminga, i potražiti dodirne tačke između ove sfere i domena stripa. Zajednički su im vizuelna naracija, razvoj karaktera, kreativno pisanje, “worldbuilding” i brojne druge tehnike i metodologije, a jedan od ciljeva ovog projekta je da pojedini stripovi “ožive” i dobiju svoje interaktivne verzije kroz razvoj celokupnih gejming koncepata. 

Program Playing Narratives posebno je namenjen strip crtačimailustratorimaanimatorimakreativnim piscima, kao i onima koji se bave kompjuterskim modelovanjem ili dizajnom zvuka. Ukratko – svima koji mogu biti vredan član tima koji razvija koncept jedne video igre, kao i onima koji žele da se lično i profesionalno razvijaju u tom pravcu…  

Ceo tekst kao i prijavu za konkurs možete pogledati OVDE.

IGN vesti