Sve Vaše sugestije, iskustva, komentarе ili predloge za saradnju možete uputiti na e-mail adrese ekipe koja stoji iza Games.con festivala:

Boško Đorđević,
Programski direktor
bosko.djordjevic@bgc.rs

Srđan Mojsić,
Producent
srdjan.mojsic@bgc.rs

Jelena Samardžić,
Organizacija – Zakup prostora
jelena.samardzic@bgc.rs

Aleksej Krpan,
Organizacija – Program, Pop Kultura, Market Square
aleksej.krpan@bgc.rs

Zlatko Ivanović Tesla,
Ljudski resursi, Volonteri
zlatko.ivanovic@bgc.rs
064/101-37-00

 

 

 

 

 

MI SMO GAMES.CON

Ne postoji način da se ono što sledi ne napiše sa određenom dozom ponosa, optimizma i izuzetno male, prihvatljive doze uobraženosti: Srbija je konačno dobila prvi veliki festival igara i pop kulture, i u to više nema nikakve sumnje.

Domaći gejmeri, IT čarobnjaci i bezbroj fandoma dobili su velelepan „krov nad glavom“ u kojem će se predstaviti celokupnoj zajednici, zemlji, ali i svetu. Njihov potencijal je ogroman, a niz godina tokom kojih su priželjkivali ovakav događaj je isuviše dugačak.

Ipak, „svašta se danas naziva velikim festivalom“, neko bi rekao. Zapravo prvo smo to mi rekli nama samima, i budući da se, kao organizatori Games.con-a, u potpunosti držimo te konstatacije, sledi najvažniji od svih zadataka – Games.con 2017, za koji su naša očekivanja najblaže rečeno duplirana!

 

Pre planova za budućnost, i dalje nam, naravno, ostaje da odgovorimo na ključno pitanje:

Šta je ono što je prvi Games.con učinilo velikim?

Kao prvo, misao o realizaciji Games.con-a je munjevitom brzinom postala deo gejmerske zajednice, zadobila je interesovanje čitavog regiona, a vest o novom „Con-u“ proširila se internet nebom kao šumski požar. Zvanični sajt festivala zabeležio je za tri meseca rada preko 140.000 pregleda stranica, i gotovo 50.000 jedinstvenih posetilaca.

A onda je, posle više meseci iscrpljujućeg rada, festival konačno otvoren.

Kroz šarenilo Hale 2 Beogradskog sajma, između 25. i 27. Novembra 2016. prošlo je preko 20.000 gostiju. Gostima je prvi Games.con ponudio bezbroj aktivnosti na preko 60 štandova i čak 37 turnira, u kojima je učestvovalo više od 1700 e-sportista. Ovi momci i devojke borili su se za ukupan nagradni fond festivala u iznosu od preko 15.000 evra što je, za prvo izdanje ovakvog festivala u našoj zemlji, ne samo ogroman pomak, već je prijatno iznenadilo i ozbiljne „igrače“ u svetu elektronskih sportova. Štaviše, najveći svetski gigant u ovoj sferi zabave, Electronic Sports League (ESL), organizovao je dva internacionalna finalna turnira za Jugoistočnu Evropu (Southeast Europe Championship), i to u najaktuelnijim naslovima – „League of Legends“ i „Counter-Strike: Global Offensive“.

Celokupan domaći medijski vrh, kao i sponzorski tim, prijatelji festivala i gejmerski portali pružili su maksimalnu podršku promovisanju prvog Games.con-a. Festival je preko društvenih mreža dosegnuo do milionskog broja korisnika, a pažnju mu je s oduševljenjem posvetio i sam vrh domaće gejmerske YouTube scene!

Bilbordi, flajeri, posteri – gde god da postoji utočište za gejmere ili fandome znalo se i pričalo se o  Games.con-u. Tako je ovaj festival od ideje stigao ne samo do realizacije, već i do ozbiljne pozicije u svetu domaćih ali i stranih IT i Game developer-a, što je tokom samog festivala kulminiralo osnivanjem Horizon-a – najveće domaće konferencije o industriji igara.

Vreme je da sve ovo što smo izgradili podignemo za još jedan nivo, kao što uostalom kaže i zvanični slogan našeg festivala – „Levelovati se mora“! Ove godine vidimo se od 15. do 17. decembra na staroj adresi, Beogradskom sajmu, a kako se taj 15. decembar bude bližio, saznaćete šta smo sve pripremili za vas ove godine. Do tada, pratite naš sajt i stranice na društvenim mrežama – čeka vas gomila vesti o svemu onome što čini naše slobodno vreme daleko zabavnijim!

(ova fotografija inače ima minimum 50 puta više kilobajta od originalnog koda za Super Maria)